Om Silkeborg Pilgrimsfællesskab

 
Initiativgruppen:
Silkeborg Pilgrimsfællesskab blev stiftet den 7. juni 2012. Her mødtes en flok mennesker, som tidligere har fundet glæde ved pilgrimsvandringer, bl.a. i forbindelse med KK44. Flere af os har deltaget i andre vandringer - nogle har vandret ad Hærvejen og på Caminoen. Det stiftende møde blev aftalt efter en pilgrimsvandring arrangeret af Mariehøj Kirke den 12. maj 2012.
På et møde i initiativgruppen d. 18. marts 2013 blev "Grundlag og Retningslinjer for Silkeborg Pilgrimsfællesskab" vedtaget.
 
Formål:
 Formålet for Silkeborg Pilgrimsfællesskab (SP) er
- at skabe rum og mulighed for, at mennesker kan møde den kristne tro i pilgrimstraditionen og i den stille spiritualitet
- og at sikre kontinuitet og udvikling i den kristne pilgrimsbevægelse i Silkeborg og omegn.
 
Deltagelse:
Vi kommer fra flere forskellige kirkelige sammenhænge - folkekirken, katolsk kirke, baptistkirken m.m. Silkeborg har en mangeårig tradition for et godt fællesskab kirkerne imellem, og den tradition ønsker vi at bygge videre på.
 
Silkeborg Pilgrimsfællesskab er et åbent fællesskab. Der forudsættes ikke et kirkeligt tilhørsforhold eller engagement. Alle kan deltage i arrangementerne.
 
Når der skal planlægges for en ny periode, annonceres det her på hjemmesiden.  Alle, der vil være med i initiativgruppen til at arrangere pilgrimsvandringer i kristen tradition, er velkommen.
 
Hjemmesiden:
Denne hjemmeside er kun tænkt at være informerende. På siden annonceres primært lokale arrangementer - naturligvis vandringer, foredrag o.a., som Silkeborg Pilgrimsfællesskabs arrangerer, men også gerne pilgrimsvandringer arrangeret fx af lokale kirker samt meditative arrangementer, som går i tråd med Pilgrimsfællesskabets grundlag og retningslinjer. Vi annoncerer også gerne ikke-lokale økumeniske pilgrimsarrangementer af interesse for Silkeborg Pilgrimsfællesskab.
Ønsker du at finde andre pilgrimsgruppers arrangementer eller baggrundsstof om pilgrimsbevægelsen, reflektioner el. lign., så søg på de links, der er angivet på link-siden.