Lectio Divina


Økumenisk Lectio Divina
Fælles Bibel-meditation tre tirsdage i efteråret.

Ti. d. 01.09. kl. 19:30 i Baptistkirken, Ewaldsvej 27.
Meditationsleder: Liselotte Hornemann Kragh, folkekirken.

Ti. d. 06.10. Kl. 19:30 i Alderslyst Kirke, Tulipanvej 15.
Meditationsleder: Davide de Nigris, katolsk kirke.

Ti. d. 03.11. kl. 19:30 i Vor Frue Kirkes menighedslokaler, Vestergade 32,
Meditationsleder: Søren P. Grarup, baptistkirken.

Lectio Divina betyder 'guddommelig læsning'. Det er en ramme for fælles Bibel-meditation, som blev udviklet af Ignatius af Loyola (1491-1556) og har siden været til berigelse for mange mennesker verden over.

Tre tirsdage i efteråret - den første tirsdag i september, oktober og november - indbydes der til økumenisk Lectio Divina.
Præster fra folkekirken, katolsk kirke og baptistkirken deltager sammen med alle, der har lyst til at være med. Det kræver ingen forudsætninger at deltage. Vi læser en bibeltekst og taler sammen ud fra den efter Ignatius af Loyola’s mønster for fælles bibelmeditation. Det står enhver frit for at deltage i samtalen eller blot at lytte. Vi taler ”fra hjertet”, så ingen kan sige noget ”forkert”. Det, vi hver især kan bruge, tager vi med derfra - det, vi ikke kan bruge, lægger vi bag os.

De seneste år har vi haft tilsvarende Lectio Divina-aftener. Mange har givet udtryk for det meget berigende i at mødes til bibelsamtale med mennesker fra andre kirkelige traditioner.

Økumenisk Lectio Divina arrangeres af en lokal økumenisk gruppe. Har du spørgsmål, kontakt Søren P. Grarup 29607818 - spgrarup@paradis.dk.